Blog

Renk Paleti

Küçük Balkon Dekorasyon Fikirleri

Küçük Balkon Dekorasyon Fikirleri

Evinizde açık havanın tadını çıkarmanın en iyi yollarından biri, balkonda zaman geçirmektir. Özellikle şehir içindeki evlerin balkonları genellikle küçük olsa da balkonunuzu değerlendirmek sizin elinizde. Küçük balkon dekorasyonu ipuçları ile düşük metrekareli balkonlarda dahi keyifli ve kullanışlı alanlar oluşturabilirsiniz. Peki, küçük balkon dekorasyon fikirleri nelerdir ve küçük balkon dizaynı nasıl yapılır?

Küçük Balkon Dekorasyon Duvar Rengi Nasıl Seçilir?

Küçük balkon dekorasyonunda duvar rengi seçimi önem taşır. Açık balkonlarda dış cephe boyaları, kapalı balkonlarda iç cephe boyaları kullanarak mekanı şık ve keyifli bir hale getirebilirsiniz. Doğru renkler sayesinde mekanı olduğundan daha geniş ve ferah bir alana çevirebilir, yaratıcılığınızı kullanarak balkonunuzu evin en özel köşesi haline getirebilirsiniz. Dar alanları daha geniş ve ferah gösterebilmek için açık renkleri tercih etmek gerekir. Filli Boya'nın dış cephe boyaları renklerinden 21S5, 33S5, 38S5, 13S5, 40S5 gibi bej, gri tonlu renkler küçük balkonları daha geniş göstermek için seçebileceğiniz alternatifler arasındadır. Balkon duvarlarınızın yanı sıra demir korkuluklarınızı da boyayarak tasarımda bütünlük elde edin. Siyah gibi klasik renklerin yanı sıra bordo, yeşil gibi renkler seçerek dekorasyon farklılığı katabilirsiniz balkon korkuluklarında renk ve ürün seçimi için rehberimize göz atabilirsiniz.

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Balkonunuzun mevcut halinden memnunsanız ufak dokunuşlarla ortama yepyeni bir hava katabilirsiniz. Küçük balkonlar için öne çıkan dekorasyon önerileri ile hayalinizdeki balkona sahip olabilirsiniz.

  • Küçük balkon duvar rengi seçerken ortamı olabildiğince ferah ve geniş gösterecek renk seçeneklerine yönelmek akıllıca olur. Böylece mekanlar olduğundan daha geniş görünür. Filli Boya dış cephe boyaları içerisinde bulunan ürünler, yüksek renk ve parlaklık özelliğinin yanında su iticilik ve nefes alma niteliklerine sahiptir. Açık tonlardaki renklerle alanı daha geniş gösterebilir, küçük boyutlu mobilyalarla alan tasarrufu elde edebilirsiniz.
  • Küçük balkon dekoru için balkon mobilyaları, balkonun kullanım amacı esas alınarak seçilmelidir. Balkonda uzun saatler geçiriyorsanız minderli sandalyeler, küçük sehpalar ve bunlara uyumlu kilimler ortamda harika bir bütünlük oluşturabilir. Balkonda daha az zaman geçirenler ise küçük balkon modelleri için portatif mobilyaları, katlanır masa ve sandalyeleri rahatlıkla kullanabilir.
  • Balkonunuzda suya dayanıklı yer minderleri kullanarak konforlu bir okuma köşesi hazırlayabilirsiniz. Manzaranız güzelse portatif masa ve sandalyelerle ilham verici bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz.
  • Küçük balkon çiçek dekorasyonu da mekanda öne çıkan detaylardandır. Küçük ama keyifli balkonunuzu dekoratif bitkilerle çiçek bahçesine dönüştürebilirsiniz. Örneğin, dar alanlarda büyük saksıların kullanılması, ağaç benzeri bitkilerin yetiştirilmesi alanı daha da küçültür. Bu nedenle küçük saksılar içinde sardunyalar, sukulentler ve soğanlı bitkiler idealdir.
  • Balkonların olmazsa olmazı çiçekler için duvar saksıları ve korkuluklara monte edilen saksılarla birlikte tavandan sarkıtılan saksıları da seçebilirsiniz. Bu saksıları hazır alabilir ya da kavanoz gibi malzemeler kullanarak saksılarınızı kendiniz tasarlayabilirsiniz.
  • Balkon zemininde ahşap ve küçük çakıl taşı ürünleri mekana doğallık kazandırabilir. El dokuması benzeri şık kilimler ve dekoratif minderler de balkonunuza egzotik bir hava katabilir.
  • Balkon aksesuarları ve süsleri alanın dekorasyonunu tamamlayan önemli parçalardır. Dar balkonlarda tablo, rüzgargülü ve LED ışıklı lamba çeşitlerini kullanabilirsiniz.
  • Dekoratif aydınlatmalarla gece saatlerinde de balkon keyfine devam edebilirsiniz. Balkonunuzun dekorasyonunu mevsime bağlı olarak da değiştirebilirsiniz. Mevsime uygun objeler ile küçük balkonunuzu kışın ve yazın farklı şekillerde dekore ederek ilham veren mekanlar yaratmak sizin elinizde.

  • Küçük Balkon Mobilyası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Küçük balkon tasarımları yaparken mobilya seçimine özen göstermek gerekir. Bunun için aşağıdaki noktalara dikkat edebilirsiniz.

  • Küçük balkon dekorasyonunda işlevsel ve küçük mobilyalara yer vermelisiniz. Örneğin, balkon duvarına monte edilen açılır-kapanır bir masa, son derece işlevsel bir tercih olur. Masaya ihtiyaç duyduğunuzda hemen açabilir, masayı kullanmanız gerekmediği anlarda ise kapatarak eşyanın gereksiz yer kapmasını önleyebilirsiniz. Aynı şekilde küçük ve fonksiyonel sandalye ve tabureleri de tercih edebilirsiniz.
  • Balkon dekorasyonunuz için katlanabilir bir masanın yanı sıra duvara veya korkuluklara monte edilmiş bir masa da seçebilir, kahvaltınızı balkonda yapma keyfi yaşayabilirsiniz.
  • Küçük balkon tasarımında temizlik konusunda sorun yaratmayacak ürünler seçilmelidir. Suya dayanıksız olan MDF ve suntalam gibi materyaller, kısa sürede kabarabilir. Balkonunuzu yıkayarak temizliyorsanız plastik ya da metal ayaklı mobilyalar seçmek daha mantıklı olur.
  • Küçük Balkon Dekorasyon Eşya Yerleşimi Nasıl Olmalı?

    Küçük balkonlarda eşya yerleşimi için öncelikle balkonun şeklini temel almak gerekir. Kare balkon alanlarında minimalist L koltuklar, yuvarlak veya kare masalar tercih edilebilir. Uzun balkonlarda ise oturmak ve dinlenmek için sedirler, favori parçalar arasındadır. Küçük balkonlarda eşya yerleşimi, balkonun açık veya kapalı oluşuna göre de değişkenlik gösterebilir. Kapalı küçük balkon dekorasyonu için mobilya seçiminde ve yerleşiminde daha özgür davranabilirsiniz. Kapalı balkonlar yağışlı havalardan etkilenmediği için istediğiniz mobilyaları seçebilir, masa ve sandalyelerinizi cam kenarına yerleştirebilirsiniz. Açık balkonlarda ise mobilyalarınızı mümkün olduğunca duvara yakın yerleştirerek beklenmedik yağışlara karşı önlem almış olursunuz.



    Küçük Balkon Dekorasyonu Örnekleri

    Hem kullanışlı ve hem de şirin bir balkon tasarımı için küçük balkon dekorasyon örnekleri arasından seçim yapabilirsiniz. Siz de metrekare bakımından ufak bir alana sahipseniz bazı ipuçları ile alandan tasarruf edebilir ve balkonunuzu daha yaşanır bir alana dönüştürebilirsiniz. İşte, ilham alabileceğiniz küçük balkon dekorasyon önerileri…

    Duvarlarınıza Hareket Katın

    Küçük balkonlarda duvarlardan olabildiğince faydalanmak gerekir. Balkon duvarlarınızı saksılarla, tablolarla, dekoratif duvar süsleriyle daha cazip hale getirebilirsiniz. Duvar rafları ile saksılarınız ve dekoratif objeleriniz için ekstra alan oluşturabilirsiniz. Kapalı balkonlarda Afilli multisurface boyalar ile tek duvarınızda farklılık yaratabilir veya tüm balkon tiplerinde dış cephe boyalarını Afilli stencil ile birleştirerek desenli duvarlar oluşturabilirsiniz.

    Çiçeklerle Ortamı Renklendirin

    Küçük balkonunuz için en önemli detaylardan biri çiçeklerdir. Dar balkonlarda duvara monte edeceğiniz bir aparat sayesinde çok sayıda çiçeği dekorasyona dahil edebilirsiniz. Aynı şekilde fazla yer kaplamayacak bitkileri de mekana yerleştirebilir, yemyeşil bir alan oluşturabilirsiniz.

    Kilim Modelleriyle Mekana Stil Katın

    Kilimler, küçük balkonların dekorasyonuna çekicilik kazandıran parçalar arasındadır. Yere sereceğiniz şık bir kilim, balkonunuzun tüm görüntüsünü değiştirebilir. Bu noktada ne tarz bir model seçeceğinize balkonunuzun genel konseptine göre karar verebilirsiniz. Modern balkonlar için geometrik şekilli, bohem mekanlar için ise etnik desenli kilim modellerini tercih edebilirsiniz.

    Hamaklar ile Keyifli Alanlar Oluşturun

    Sevilen balkon dekorasyonu ürünlerinden bir diğeri ise kolayca takılıp çıkarılabilen hamaklardır. Konforlu hamakları balkon dekorasyonunuzda kullanarak bu alanı, günün yorgunluğunu atabileceğiniz bir ortama çevirebilirsiniz. Hatta balkonunuzu cam ile kapatarak hamağınızı sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da kullanabilirsiniz.

    Siz de küçük balkon dekorasyonu önerilerinden yararlanarak işlevsel ve konforlu balkon tasarımlarına imza atabilirsiniz. Filli Boya'nın renklere göre duvar boyaları arasından seçim yaparak balkon duvarlarınızı hayalinizdeki renklerle boyayabilir, ilham veren alanlar oluşturabilirsiniz.

    Devamını gör.. Gizle..