Çocuklar için evin her eşyası, her köşesi resim yapmak için cazip bir kanvastır. Koltuklar, mobilyalar ve elbette en çok da duvarlar… Sadece birkaç dakika yalnız kalsalar bile içlerindeki sanatçıyı evinizin duvarlarına yansıtabilir. Neredeyse her anne babanın yaşadığı bu durumla siz de karşılaşmış olabilirsiniz. Peki, duvardaki kalem lekesi nasıl çıkar? Farklı kalem çeşitleri için duvardaki kalem lekelerini çıkarmanın yollarını içeriğimizden öğrenebilirsiniz.
Duvardaki Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Duvardaki kalem lekesi, kalemin türüne göre farklı yollarla çıkarılabilir. Tükenmez kalem lekesini duvardan çıkarmak için aşağıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz:
- Diş beyazlatıcı macun kullanın: Duvardaki tükenmez kalem lekeleri için en ideal çözümlerden biri, diş beyazlatıcı macunlarla lekeli bölgeyi silmek. Diş macununu lekeli bölgelere sürün ve ılık suyla ıslattığınız nemli bir bezle, dairesel hareketlerle silin.
- El dezenfektanı kullanın: Diş macununu yetersiz kaldığı durumlarda duvardaki kalem lekesi, el dezenfektanı ile de çıkarılabilir. Nemli ve temiz bir beze bir miktar el dezenfektanı sıkıp lekeli bölgeyi dairesel hareketlerle silerek duvarınızı temizleyebilirsiniz.
- Saç spreyini deneyin: Beklenmedik bir malzeme olsa da duvardaki kalem lekeleri için saç spreyi ideal bir temizleyici olabilir. Saç spreyini duvardaki kalem lekesi üzerine sıkın, nemli bir bezle lekeye hafif hafif vurarak silin. Saç spreyinin kalem lekeleri üzerindeki etkisi sizi şaşırtabilir.
- İzopropil alkol kullanın: Bu yöntemlerin hiçbiri duvardaki kalem lekesi üzerinde etkili olmadıysa inatçı lekeler için izopropil alkol olarak bilinen profesyonel temizlik ürününü deneyebilirsiniz. Kulak temizleme çubuğunu alkole batırarak lekelerin üzerinden geçebilir, hemen ardından ılık su ve bulaşık deterjanıyla ıslattığınız nemli bezle duvarınızı silebilirsiniz. Duvarınızı silerken ovmamaya özen gösterin, çünkü bu lekeleri daha da yayabilir. Bunun yerine bezi hafif hafif bastırıp çekerek duvarlarınızı temizleyebilirsiniz.
İnatçı lekelerin üstesinden gelmek için temizlik yeterli olmuyorsa Filli Boya Kapatan ürünü ile lekeleri mükemmel bir şekilde kapayabilir, lekelerin tekrar ortaya çıkmasını önleyebilirsiniz.
Duvardaki Kurşun Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Duvardaki kurşun kalem lekelerini çıkarmak, tükenmez kaleme göre çok daha kolay. Peki, duvardan kurşun kalem lekesi nasıl çıkar? Bunun için ilk denemeniz gereken yol, elbette bir silgi kullanmak. Ufak tefek kurşun kalem lekelerini silgi sayesinde kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Eğer leke büyük bir bölgeyi kaplıyorsa ve silgiyle çıkarması zor olacaksa bulaşık deterjanı da işinize yarayabilir. Küçük bir kabı ılık suyla doldurun ve içine birkaç damla bulaşık deterjanı sıkın. Temiz bir bezi bu suyla hafifçe ıslatarak duvarınızı silin ve kurumaya bırakın. Duvar lekelerini çıkarma yöntemleri hakkında daha detaylı bilgi için içeriğimizi okuyabilirsiniz.
Duvardaki Boya Kalemi Lekesi Nasıl Çıkar?
Kuru, pastel ya da keçeli boya… Çocuğunuz duvarlarda farklı boya çeşitlerini denemiş olabilir. Boya çeşidine göre aşağıdaki yöntemleri deneyerek lekeleri duvardan temizleyebilirsiniz:
- Duvardaki kuru boya ya da pastel boya lekelerini beyaz sirke yardımıyla temizlemeniz mümkün. Küçük bir kaba yarım su bardağı beyaz sirke koyun. Kullanmadığınız bir diş fırçasını sirkeye batırarak lekeli bölgeleri dağıtmamaya özen göstererek temizleyin. Ardından nemli, temiz bezle bölgeyi silin ve kuru bir bezle kurulayın. Aynı yöntemi beyazlatıcı diş macunu ile de deneyebilirsiniz.
- Keçeli boya kalemlerini duvardan çıkarmak diğer kalemlere kıyasla zor olabilir. Duvardaki keçeli kalem lekesini çıkarmanın en iyi ve garantili yolu izopropil alkol kullanmak. Nemli bir bezi bir miktar izopropil alkolle ıslatın ve duvardaki kalem lekesi üzerine hafif hafif bastırarak temizleyin. Ardından temiz bir nemli bezle tekrar silerek kurumaya bırakın.
Tüm bu yöntemleri uygulamak için duvar boyanızın su bazlı ve silinebilir yapıda olması önemli. Tam silinebilir ve yıkanabilir silikonlu iç cephe boyası Filli Boya Momento Silan, kolayca temizlenebildiği için hijyenik bir ürün. Ayrıca defalarca silinse dahi renk tonunu ve ipeksi dokusunu kaybetmiyor.
Duvar temizliği konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmak için Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi okuyabilir, böylece her zaman hijyenik ve temiz duvarlara sahip olabilirsiniz.