Blog

Renk Paleti

Duvar Temizliği Nasıl Yapılır?

Duvar Temizliği Nasıl Yapılır?

Özenle hazırlanarak dekore ettiğimiz evlerimizin iç kalesi duvarlar, toz, boya, parmak izi, mobilya izi, yağ lekesi, nemlenme gibi çeşitli sebeplerden dolayı kirlenir. Bir çoğumuzun ev temizliği dediğimizde aklına gelmeyen duvar temizliği, boyanızın ömrünü uzatırken kalıcı lekeler oluşmasını da önleyerek dekorasyonunuzu koruma altına alır. Böylelikle hem pırıl pırıl görünmesi için hem de hijyenik sebeplerden dolayı duvarlarınızı seyrek aralıklarla temizleyerek evinizin ışıltısını kaybetmemeniz mümkün. Dikkat edilecek önemli noktalar ise, boya tipine göre doğru temizliği ve tekniği uygulamanız.

Yağlı Boyalı, Su Bazlı Boyalı Duvarlar Nasıl Temizlenir?

Oluşabilecek kirlere karşı dayanıklı yüzey kapsamına giren yağlı boyalı ve su bazlı boyalı duvarların temizliği diğerlerine göre oldukça basittir. Öncelikle duvarlarınızı temizlemeye başlamadan önce hafifçe su ile yıkamalısınız, yıkayamıyorsanız da bol su ile ıslattıktan sonra pencereleri açarak duvarları havalandırmalısınız. Sonrasında bir kovanın içine su bazlı bir deterjan dökerek sopalı bir bez ile uygulamaya geçebilirsiniz. Bu işlem hem duvarlarınıza nefes aldıracak, hem de lekelerin kolayca yüzeyden ayrılmasını sağlayacaktır. Duvarlardaki fazla suyu kuru bir süngerle almanız yüzeyin aşırı nemli kalmasını ve duvara zarar vermesini önleyecektir.

Saten Boyalı Duvarlar Nasıl Temizlenir?

Saten boya dediğimiz zaman akla oldukça kaygan ve pürüzsüz duvarlar gelse de, aslında temizliği çok da kolay olmayan bir boya türünden bahsedeceğiz. Saten boya, yarı mat dokulu ve parlak dokulu boyaların bileşimidir. Pürüzleri bir hayli belli ediyor olduğundan duvar temizliğinde özenli davranmak gerekir. Temizlik malzemesi olarak firmalar tarafından hassas zeminler için üretilen pamuk özlü temizleyiciler saten boyanın bileşeniyle bütünlük sağladığı için uygundur, suyu emerek kiri de oldukça iyi temizler. Saten boya tercihinizde silikonlu ve ipeksi dokulu boya çeşitlerini tercih ederseniz hem boyanızın renginin solmamasını, tonunu ve dayanıklılığını korumuş olursunuz. Bu ürünler defalarca silinmesine rağmen üstün dayanıklılığı sayesinde özelliğini kaybetmez ve uzun yıllar aynı kalır.

Duvar Kağıdı Nasıl Silinir?

İç mekan dekorasyonunun asla modası geçmeyen duvar kağıtları, temizliği konusunda yine dayanıklı kabul edilen ancak riskli bir türdür. Duvarınızla bir bütün gibi görünen ancak tam olarak öyle olmayan duvar kağıtlarınızı silerken ilk olarak nazik olmalı ve yırtılmamaları için dikkat etmelisiniz. Malzeme olarak yumuşak lifli naylon veya kıllı uzun fırça ile temizleyebilirsiniz. Eğer silinebilir duvar kağıdı tercih ettiyseniz sprey kitinin içine sıvı yüzey temizleyiciyi suyla karıştırarak uzak mesafeden püstkürtme işlemi yaparak duvarlarınızı silebilirsiniz. Önerimiz bu işlemi öncelikle duvarın bir bölümünde denemeniz, doku değişimi veya kalkma olmadığı takdirde işleme devam edebilirsiniz.

Ahşap Yüzeylerin Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonunda doğal bir hava yakalamak isteyenlerin vazgeçilmezi olan, “lambri” diye de adlandırıyor olduğumuz ahşap duvarlar, görünümleri oldukça iddialı olsa da özenli bir bakım gerektirir. Yapısı gereği tahta zeminler, hassas bir temizliğe ihtiyaç duyar. Öncelikle şunu bilmeliyiz ki ahşap duvarlara, tozu tutma kapasitesi daha yüksek olduğundan seyrek bakım yerine düzenli olarak bakım uygulanmalıdır. Yağ, kir, reçine, ve tozdan arındırmak için hafif nemli bir bezle yüzeyini sildiğiniz duvarlarınızı derinlemesine temizlemek için terebentin esansı veya bu amaçla üretilmiş ahşap temizleyicilerini kullanabilirsiniz. Temizliğin dayanıklılığını artırmak isterseniz duvarlarınızı ayda bir kez cilalayabilir, su bazlı ahşap zemin verniklerinden de destek alabilirsiniz. Filli Boya’nın ahşap yüzeyler için geniş ürün yelpazesinden duvarınıza uygun ürünü seçebilir ve ahşap yüzeylerde korkmadan temizlik uygulayarak mükemmel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Devamını gör.. Gizle..