Yaşam alanınızda yenilik yapmayı düşünüyor ve bu yeniliği duvarları boyayarak başlatmayı planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken pek çok detay var. Duvar renginizin ortamın atmosferini ne derecede etkilediğini bilmeniz önemli ancak bundan da önemlisi boyanın duvarlarınızda düzgün şekilde durması. İstediğiniz sonucu alabilmeniz için bazı püf noktalarını keşfetmenizde yarar var. Duvar boyası uygularken karşılaşabileceğiniz sorunları önlemek ve boyanın duvarınıza iyi şekilde tutunmasını sağlamak için gereken bilgileri sizler için bir araya getirdik. Siz de duvar boyası kusması için alabileceğiniz önlemleri öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin!
Boya kusması, boyanın duvar yüzeyinde farklı bir renk çıkarmasıdır. Böyle bir durumda duvar yüzeyinizin homojenliği bozulur ve duvarda dalgalı bir görünüm oluşabilir. Genellikle seçtiğiniz renkten daha koyu bir renk veya beyazlama şeklinde oluşumlar görülmektedir.
Boya kusması, uygulama öncesi düzgün yüzey kontrolü ve yüzey hazırlığının yapılmaması, uygulama sırasında katlar arası tam kuruma sağlanmaması, yanlış boya türünün kullanılması gibi pek çok nedene bağlıdır. Aynı zamanda duvarın nemli olması da boyama sonrasında kusmayı ortaya çıkarabilir. Eğer duvarlarınızı boyamayı planlıyorsanız duvar boya kusmasından kaçınmak için mutlaka gerekli önlemleri almalısınız.
Boya neden kusar? İşte bu sorunun birçok farklı cevabı var. En önemli problem yüzeyi boyama işlemine hazırlamamak olarak görülebilir. Uygulama yapmadan önce duvarınızı mutlaka boyamaya hazırlamanız gerekir. Bunun için eski boya kalıntılarını kazımalı, duvarı güzelce temizleyip kir ve tozdan arındırmalısınız.
Duvar boya kusmasının yaygın diğer nedenleri şu şekilde sıralanabilir:
Duvar boya kusmasını engellemek için uygulama öncesinde bu detayları dikkate almanızda fayda var.
Boyanın duvar yüzeyine düzgün şekilde kusmamasını sağlamak ve boyayı daha kalıcı hale getirmek için almanız gereken ilk önlem kaliteli malzemeler seçmektir. Boya fırçalarınızı, boyalarınızı mutlaka güvenilir markalardan almanız tavsiye edilir. Daha sonra duvar yüzeyini kir ve tozlardan arındırmalı ve boyası kabarmış yerleri kazımalısınız.
Yüzeyin pürüzsüzleşmesi için zımpara uygulaması yaptıktan sonra boyanın kusmamasına yardımcı olan astar ve kusma için özel olarak tasarlanmış Filli Boya Kapatan ile işleme başlayabilirsiniz. Daha pürüzsüz sonuçlar için ise boyayı çok sıcak ya da çok soğuk havalarda yapmamaya dikkat edebilirsiniz.
Siz de Filli Boya'nın iç cephe boyaları ile duvarlarınızı boyayarak boya kusması gibi problemlerin önüne geçebilir; yaşam alanlarınızı dilediğiniz gibi dönüştürebilirsiniz!