Blog

Renk Paleti

Dış Cephe Boyası

Dış Cephe Boyası

Binaların yüzeyini yıllara ve çevresel etkenlere rağmen koruyan dış cephe boyası, hava koşullarına karşı özel olarak formüle edilen duvar boyasıdır. İç cephe boyasına oranla daha yüksek performans sergileyen dış cephe boyaları, estetik bir görünüm ile birlikte bina yüzeylerinde dayanıklı bir yapı oluşturmayı sağlar. Şiddetli yağışlara, yüksek nem oranına, soğuk havalara ve güneş ışınlarına karşı direnç gösteren dış cephe boyasının, kir tutmayan ve kolay kolay solmayan özellikleri mevcuttur. Bu yazımızda, dış cephe boyası yaptırmak için tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Dış Cephe Boyası Nedir?

Binaların dış cephesinde kullanılan dış cephe boyası, çoğunlukla farklı yüzeylere uygulanabilen bir yapıya sahiptir. Sıva, serpme sıva, tarak mozaik, beton, brüt beton, betopan, mdf, osb, rengini kaybetmiş kendini taşıyabilen eski boyalı, terasit tipi pek çok yüzeyde tercih edebileceğiniz bu boya türü, yıllara rağmen bozulmayan, solmayan, çatlamayan yapıları ile ön plana çıkar. Silikonlu, akrilik ve grenli olmak üzere birkaç çeşide ayrılan dış cephe boyalarının parlaklık düzeyleri de farklı olabilir.

Ev dış cephe boyasının iç cephe boyalarına kıyasla bağlayıcı, dolgu, pigment yapıları daha farklıdır. Dış cephe boyaları her türlü hava koşuluna karşı dayanıklılık göstermesi ile bilinir. Çevresel etkenlerden kolayca etkilenmez ve ilk günkü formunu uzun yıllar koruyabilir. UV ışınlarına karşı son derece uzun ömürlüdür. Dış cephe boyaları, uygulama aşamasında iç cephe boyalarına kıyasla daha profesyonel bir işçilik gerektirir. Ancak belirli talimatları göz önünde bulundurarak balkon gibi küçük alanları kendi imkanlarınızla da boyayabilirsiniz. Dış cephe boyaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Dış Cephe Duvar Boyası Fiyatları

Dış cephe boyası fiyatları, iç cephe duvar boyalarına oranla daha pahalı olabilir. Bu, dış cephe duvar boyalarının daha yüksek performanslı olmasından kaynaklanır. Dış cephe boyasında kullanılan malzemeler daha farklıdır ve bina yüzeylerine uygun formüle edilmiştir.

Dış cephe duvar boyası fiyatları, boyanın kalitesine, performansına ve türüne bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Dış cephe boyası modelleri silikon, akrilik, saf akrilik, grenli olmak üzere farklı çeşitlere ayrılır. Bu modeller arasında fiyat değişikliği gözlemlenebilir. Dekoratif dış cephe boyalarında da fiyat farklılığı söz konusu olabilir. Dış cephe duvar boyası fiyatlandırmada etkili olan bir diğer unsur ise, ürünlerin gramajlarıdır.

Binalarınızda daha sıra dışı bir ambiyans yaratmak istiyorsanız, dekoratif ve estetik bir görünüm yaratan tekstürlü dış cephe boyası seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Filli Boya Dış Cephe Duvar Boyası Çeşitleri

Filli Boya, dış mekanlardaki tahrip edici durumlara karşı geliştirdiği özel formüller ile dış cephe duvar boyasında farklı çeşitler sunar. Suya, güneş ışınlarına ve neme dayanıklı olan Filli Boya dış cephe boyası çeşitleri, hem estetik görünümü hem de dirençli yapısı ile ön plana çıkar. Peki, Filli Boya dış cephe duvar boyası türleri nelerdir?

Filli Boya Silikonlu Dış Cephe Boyaları

Su geçirmez özelliği sayesinde bina yüzeylerinin her daim kuru kalmasını destekleyen Filli Boya silikonlu dış cephe boya türleri, yüzeylerin çok daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde yağışlı hava koşullarına karşı son derece dayanıklıdır. Nefes alabilen özelliklere sahip olan silikonlu dış cephe boyası, küçük çatlakları bile anında doldurur ve ilk günkü formunu yıllara rağmen korur.

Filli Boya farkıyla yenilikçi aktif silikon teknolojisi ile geliştirilen Aqusto Silan ve Aqusto Sil boyaları, su itici özellikleri dışından nefes alabilir yapıları ile ön plana çıkar. Uygulaması da pratik olan Aqusto Silan ve Aqusto Sil, yüzeye hızla yayılır ve sıçrama yapmaz. Özel pigmentleri sayesinde yüksek kapatıcılık sunan Aqusto serisi, çevresel etkenlere karşı en dayanıklı ve en iyi dış cephe boyası sayılabilir.

Frontier Polymer teknolojisi ile geliştirilen bir diğer silikonlu dış cephe boyası olan Nucleus, UV ışınlarının yıpratıcı etkilerine karşı solmaz ve canlı renklerini çok uzun süre korumayı başarır. Soft parlak dokuya sahip Nucleus, çok daha estetik bir görünüm sunar ve bina yüzeylerini güzelleştirir. Yüksek kapatıcılığa sahiptir ve neme dayanıklıdır.

Filli Boya Tekstürlü Dış Cephe Boyaları

Silikon emülsiyon esaslı olan Filli Boya Tekstürlü Dış Cephe Boyaları, bina yüzeylerine dokulu ve estetik bir görünüm katar. Grenli boya kategorisine giren tekstürlü dış cephe boyaları, uygulanış şekli itibarı ile farklı desenler elde etmenize olanak verir. Rulo, püskürtme veya farklı fırça çeşitleri ile uygulanabilen bu boya türü, yüzeylerdeki kusuru gizlemeye yarar.

Tekstürlü dış cephe boyaları, Filli Boya farkıyla her türlü hava koşuluna karşı direnç gösterir ve uzun ömürlü yapısını korur. Su itici özelliğine sahip olan Filli Boya tekstürlü dış cephe boyaları, tek kat uygulanabilen bir yapıya sahiptir. Çevresel etkilere karşı dayanıklıdır ve esnek yapısıyla ön plana çıkar.

Dış Cephe Duvar Boyası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dış cephe duvar boyası uygulamak istiyor, ancak seçim yapmakta zorlanıyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken birkaç kriter mevcuttur. Formülü ve performansı, dış cephe boyasını kaliteli yapan unsurlar arasında yer alır. Bu nedenle uygulamak istediğiniz dış cephe boyasının hangi teknoloji ile geliştirildiğini araştırmanız gerekir. Dış cephe duvar boyası seçerken göz önünde bulundurmanız gereken diğer unsurlar aşağıdaki gibidir:

  • Renklerin etkisi, dış cephe boyalarında da önemlidir. Her ne kadar güneş ışınlarına karşı dayanıklı bir boya türü olsa da, güneş ışınlarını çekmeyen renkler dış cephe boyasından daha verimli sonuçlar elde etmenizi sağlar.
  • Silikonlu dış cephe boyaları, diğerlerine oranla daha uzun ömürlüdür. Çünkü silikonlu dış cephe boyası çok daha kolay uygulanabilen bir yapıdadır ve su tutmaz özelliği sayesinde seneler boyunca hasar görmez.
  • Bulunduğunuz bölgenin iklim özellikleri de dış cephe duvar boyası seçerken göz önünde bulundurulması gereken etkenler arasında yer alır. Bol yağışlı ve nemli bölgelerde, silikonlu dış cephe boyası daha uygun bir seçenek olabilir.
  • Kir tutmayan ve kendi kendini temizleme özelliği bulunan dış cephe boyaları daha avantajlıdır. Cepheleriniz bu özelliğe sahip olmayan boyalara göre daha uzun süre temiz kalır.
  • Binanın mimarisi ile uyumlu bir renk seçmek, estetik açıdan önemlidir. Uygulayacağınız yüzeyi ve mimariyi hesaba katarak seçim yaptığınızda, daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
  • Uygulama kolaylığı olan dış cephe boyaları daha avantajlıdır. Kolayca dağılabilen ve kuruma süresi daha kısa olan dış cephe boyaları size avantaj sağlar.

Filli Boya, birbirinden farklı ve her zevke hitap eden dış cephe duvar boyası renkleri ile binalarınıza estetik bir görünüm kazandırır. Korunaklı yapısı ve UV ışınları dahil her türlü hava koşuluna karşı dayanıklılığı ile ön plana çıkan Filli Boya dış cephe boyaları, uzun ömürlü formülü sayesinde dilediğiniz sonuçları elde etmenizi sağlar.

Devamını gör.. Gizle..