Duvar Lekelerini Silerken Dikkat Edilmesi Gerekenler…
Karbonat, nişasta, limon suyu, sirke gibi duvar lekelerini temizlerken yaygın olarak kullanılan, kimyasal olmayan bazı doğal ürünler vardır. Eğer bunlardan birini kullanmayı düşünüyorsanız dikkat etmemiz gereken ilk nokta, bu maddelerin sileceğimiz duvara göre çeşitlilik gösterecek olmasıdır. Duvarın lekelerini silme amacıyla boyanıza zarar verirseniz, uzun vadede daha çok zahmete girmiş olacaksınız, bu nedenle bu konu için üretilen özel deterjanlar ve çözeltilerden yardım alırsanız işiniz daha kolay olacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise duvarlarınızı temizlerken fazla ıslak bırakmamanız gerektiği. Duvarı “yıkadıktan” sonra kurulamazsanız kalan su, birikme yaparak uzun vadede rutubete neden olabilir, bu nedenle uygulama sonrasında kurulama işlemini yaptığınızdan emin olun
Yağlı Boyalı, Su Bazlı Boyalı Duvarlar Nasıl Temizlenir?
Oluşabilecek kirlere karşı dayanıklı yüzey kapsamına giren yağlı boyalı ve su bazlı boyalı duvarların temizliği diğerlerine göre oldukça basittir. Öncelikle duvarlarınızı temizlemeye başlamadan önce hafifçe su ile yıkamalısınız, yıkayamıyorsanız da bol su ile ıslattıktan sonra pencereleri açarak duvarları havalandırmalısınız. Sonrasında bir kovanın içine su bazlı bir deterjan dökerek sopalı bir bez ile uygulamaya geçebilirsiniz. Bu işlem hem duvarlarınıza nefes aldıracak, hem de lekelerin kolayca yüzeyden ayrılmasını sağlayacaktır. Duvarlardaki fazla suyu kuru bir süngerle almanız yüzeyin aşırı nemli kalmasını ve duvara zarar vermesini önleyecektir.
Saten Boyalı Duvarlar Nasıl Temizlenir?
Saten boya dediğimiz zaman akla oldukça kaygan ve pürüzsüz duvarlar gelse de, aslında temizliği çok da kolay olmayan bir boya türü. Saten boya, yarı mat dokulu ve parlak dokulu boyaların bileşimidir. Pürüzleri bir hayli belli ediyor olduğundan duvar temizliğinde özenli davranmak gerekir. Temizlik malzemesi olarak firmalar tarafından hassas zeminler için üretilen pamuk özlü temizleyiciler saten boyanın bileşeniyle bütünlük sağladığı için uygundur, suyu emerek kiri de oldukça iyi temizler. Saten boya tercihinizde silikonlu ve ipeksi dokulu boya çeşitlerini tercih ederseniz hem boyanızın renginin solmamasını, tonunu ve dayanıklılığını korumuş olursunuz. Silinme işlemi bir bütünlük sağlaması açısından, duvarın tamamında uygulanmalıdır ve çok baskı uygulayarak yapılmamalıdır. Bu işlem boyanın dokusuna zarar verebilir.
Duvar Kağıdı Nasıl Silinir?
İç mekan dekorasyonunun asla modası geçmeyen duvar kağıtları, temizliği konusunda yine dayanıklı kabul edilen ancak riskli bir türdür. Duvarınızla bir bütün gibi görünen ancak tam olarak öyle olmayan duvar kağıtlarınızı silerken ilk olarak nazik olmalı ve yırtılmamaları için dikkat etmelisiniz. Malzeme olarak yumuşak lifli naylon veya kıllı uzun fırça ile temizleyebilirsiniz. Eğer silinebilir duvar kağıdı tercih ettiyseniz sprey kitinin içine sıvı yüzey temizleyiciyi suyla karıştırarak uzak mesafeden püstkürtme işlemi yaparak duvarlarınızı silebilirsiniz. Önerimiz bu işlemi öncelikle duvarın bir bölümünde denemeniz, doku değişimi veya kalkma olmadığı takdirde işleme devam edebilirsiniz. Duvar kağıdı temizleme işleminde yüzey kesinlikle fazla nemlendirilmemeli, sıcak su ve sirke tarsi malzemeler kullanılmamalıdır.
Tükenmez Kalem Lekesi Duvardan Nasıl Çıkarılır?
Genelde miniklerin gelişim sürecinde yaratıcılıklarının tavan yaptığına şahit olurken duvarlarımızda bunun göstergesi olarak tükenmez kalem lekeleri görülür. Bu durumda öncelikle paniğe kapılsak da tükenmez kalem lekesinin çözümü oldukça basittir. Mürekkep lekesinin antidotu, izopropil alkol adı verilen etken maddedir. Çözelti veya kalem formunda bulabileceğiniz maddeyi lekeye uygulamadan önce eldiven giymeniz önerilir. Sonrasında bir miktar pamuğa alkol damlattıktan sonra lekeli bölgeye yavaşça uygulayın. Lekeyi tamamen çıkarttıktan sonra bölgeyi su ile durulayıp kurutun.
Ürünü ovalama yerine bastırma tekniği ile uygularsanız, hem duvarınız hasar görmeyecek, hem de leke işleme yapmayacak, pamukta birikerek duvardan ayrılacaktır. Duvara tekrar aynı kat boya uygulayacaksanız, su bazlı, silinme ve sürtünmelere karşı dayanıklı, çatlama ve yıpranma yapmayan Filli Boya Momento Silan en ideal boya olacaktır.
Filli Boya Momento Silan ile duvarlar daha da temiz!
Filli Boya, temizliğe ve yeniliğe evlerdeki duvarlardan başlamak isteyenlere ipeksi mat® boyanın şıklığını sunarken aynı zamanda enerji dolu bir atmosfer için en ideal renk seçenekleri de sunuyor. Geniş renk skalasıyla yaşam alanlarında tazelenmiş bir ferahlık hissi oluşturan Filli Boya’nın yenilikçi iç cephe boyası Momento Silan; Aktif Silikon Teknolojisi ile güçlendirilen formülüyle, “Tam Silinebilirlik” ve “Yıkanabilirlik” özellikler sunuyor.
Aktif Silikon Teknolojisi sayesinde boyaya duvarlarda oluşan kirlere karşı daha üstün dayanım gücü kazandırılırken boya, yıkanabilir özelliği sayesinde duvarlar, evsel temizleyicilerle (çamaşır suyu, yağ sökücü vs.) defalarca yıkansa ve silinse dahi ilk günkü renk tonunu, dokusunu ve üstün özelliklerini en iyi şekilde koruyor. Momento Silan ile duvarlar zahmetsizce silinerek her defasında yeniden boyanmış gibi yaşam alanınınız da tazelenmiş bir ferahlık hissi oluşturmaktadır. Özel formülleri sayesinde yüzeylere kolayca uygulanıyor ve sıçrama-damlaya yapmayarak, zamandan tasarruf da sağlıyor. Boyalar su bazlıdır ve düşük VOC değerine sahiptir. Su bazlı olmaları nedeniyle rahatsız edici bir kokuları yoktur ve çevre dostudur.